Обективът на Plovdiv24.bg попадна на прелюбопитна картина дни, след като първите

...
Обективът на Plovdiv24.bg попадна на прелюбопитна картина дни, след като първите
Коментари Харесай

Ще свикнат ли пловдивчани с новите кофи?

Обективът на Plovdiv24.bg попадна на прелюбопитна картина дни, откакто първите подземни кофи за отпадък бяха инсталирани в центъра на Пловдив. ( Всичко по тематиката - четете ТУК! ). В случая - някой не е успял да изхвърли счупената си щайга в новата кофа, кашоните и по-едрите отпадъци също са под въпрос - да влязат, или не в новия резервоар. 

Това повдига въпроса, ще се валят ли по земята по-едрите отпадъци, които до момента са отивали в контейнера, или жителите ще би трябвало да свикнат с новите условия, променяйки навиците си?

Наш кореспондент се свърза с шефа на " Чистота " Иван Стоянов. Той акцентира на първо място, че всички търговски обекти в Центъра (включително и от ул. " Отец Паисий " ) са известени със специфични писма къде и по кое време да остават отпадъците си, които по-късно биват вдигнати от чиновници на общинското дружество. Домакинствата пък би трябвало да се съобразят и от уеб страницата на " Чистота " да ревизират къде са най-близките съдове за разделно събиране. Предст© Plovdiv24.bgои новите контейнери, които са за смесени битови боклуци, да бъдат облепени с предизвестие, че изхвърлянето на боклук отвън тях предстои на санкция.

Стоянов обаче разясни, че съдовете към момента публично не са влезнали в приложимост, тъй като по тях е правят последни довършителни действия. 

Модерните уреди оферират цивилизовано решение за изхвърляне на отпадъците в самото сърце на града под тепетата; естетични са; пасват на визията на ремонтираната ул. " Отец Паисий " и не на последно място - от " Чистота " се надяват, че ще попречват мераците на клошарите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР